Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

INFORMACIÓ COVID-19

 

 

T' INTERESSA

 

 

Notícies

« Ves enrere

Solidaridad en el MARQ por el Día Mundial del Donante de Sangre.

 
 
  • La cita, que enguany va complir la seua tercera edició, es va celebrar el dilluns 15 de juny en el Museu Arqueològic Provincial d'Alacant (MARQ), comptant amb la col·laboració de ASISA.

  • La generositat dels donants permet cobrir la demanda de sang als hospitals, igual que ho ha fet durant la pandèmia. 

 

14-06-2020, València.  Un total de 297 persones han participat en la III edició de donació de sang "Al Servei de la Vida - Practica el Doning", organitzada pel Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana amb la delegació de ASISA a Alacant, convertint-se la jornada, una vegada més, en una mostra de solidaritat en la capital llevantina.

La donació que es va celebrar en la sala d'actes del museu MARQ, va registrar finalment un total de 297 donacions, de les quals 40, van anar per part de nous donants.

 

El Comandament d'Operacions Especials (MOE) de l'Exèrcit de Terra, també va tindre un paper important en la col·lecta, ja que durant les primeres hores del matí, es van acostar al museu per a realitzar en grup la seua donació de sang.

 

Els donants que van participar en la donació, es van emportar un obsequi del Centre de Transfusió i una entrada per al museu per gentilesa de la Diputació Provincial d'Alacant.

 

Enguany, per a commemorar el Dia Mundial del Donant de Sang, es va comptar com en anteriors ocasions, amb la col·laboració tant la Diputació Provincial d'Alacant com amb l'Ajuntament de la ciutat. 

 

L'Ajuntament d'Alacant va il·luminar "Estels", la seua emblemàtica plaça de la ciutat de color roig donant suport a aquesta necessitat social i recordant que donar sang és donar vida.

 

El Centre de Transfusió destaca que a la província d'Alacant són necessàries 250 donacions diàries i que amb una sola donació,  es pot transfundir a 3 persones. Recorden també que, la sang no es pot fabricar i en moltes situacions, és l'únic tractament per a la recuperació i la vida de molts pacients, sobretot en les unitats d'oncologia i quiròfans.