Punts de donació de sang Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

INFORMACIÓ COVID-19 INFORMACIÓ COVID-19

 

 

T' INTERESSA T' INTERESSA

 

 

Notícies Notícies

« Ves enrere

Más de 500 personas participan en la Maratón del MARQ.

 
 

· La Marató de donació de sang celebrada en el *MARQ va registrar un total de 507 persones que es van acostar a celebrar el Dia Mundial del Donant.

· Els donants es van portar una entrada per al museu, podent degustar a més, l'entrepà dissenyat pel televisiu xef Pepe Rodríguez.

 

Alacant, 14/06/2019. Un total de 507 persones han participat en la II edició de marató de donació de sang "Practica el *Doning", organitzada pel Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana amb la delegació de *ASISA a Alacant, convertint-se la jornada una vegada més, en una gran festa de la solidaritat.

La *macrodonación que que es va celebrar en la sala d'actes del museu *MARQ i que va tindre un horari ininterromput de 9.30 a 21.00 hores, va registrar finalment un total de 442 donacions, de les quals 53, van anar per part de nous donants.

Enguany, la marató va comptar amb tot el personal efectiu del Centre de Transfusió, que es va desplaçar al *MARQ per a oferir una major atenció i cobertura a tots els alacantins que es van acostar a participar en la jornada solidària; a més de comptar amb la col·laboració tant la Diputació Provincial d'Alacant, com l'Ajuntament de la ciutat.

El Comandament d'Operacions Especials (*MOE) de l'Exèrcit de Terra, també va tindre un paper important en la col·lecta, ja que durant les primeres hores del matí, es van acostar al museu per a realitzar en grup la seua donació de sang.

El més de mig centenar de donants que van participar en la marató, es van portar una entrada per al museu per gentilesa de la Diputació Provincial d'Alacant i a més, va poder degustar l'entrepà que el televisiu xef Pepe Rodríguez, va dissenyar per als donants.

Gràcies a la solidaritat dels donants i a aquestes iniciatives, s'aconsegueix cobrir i atendre les necessitats transfusionals que es donen diàriament als hospitals (oncologia, intervencions quirúrgiques, parts, trasplantaments, accidentats, urgències, etc.) A la província d'Alacant, la demanda està fixada en 250 unitats de sang diàries.

La Dra. Mabel Ortiz de Salazar Martín, cap de Servei del Centre de Transfusió a Alacant, va agrair a tots els alacantins la seua solidaritat amb la donació de sang no solament en aquesta *macrocolecta, sinó al llarg de tot l'any.

En aquesta edició, es torna a coincidir, per segon any consecutiu, amb el Dia Mundial del Donant de Sang, el lema marcat de la qual per l'Organització Mundial de la Salut per a enguany és "Sang segura per a tots".

El Centre de Transfusió adverteix que encara que la necessitat de sang i hemoderivats és universal, existeixen diferències marcades quant al nivell d'accés a sang i hemoderivades assegurances entre els diferents països i dins d'ells.

Un 80% de la població mundial no té accés a sang segura.

Espanya destaca entre tots els països, ja que el 100% de la seua sang és a través de donacions voluntàries, sense mediar cap contraprestació econòmica, com sí que ocorre en altres països.

És imprescindible que tota la població conega que donar sang és senzill i pot arribar a salvar la vida de fins a tres persones.