Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

INFORMACIÓ COVID-19

 

 

T' INTERESSA

 

 

Notícies

« Ves enrere

La campaña de donación de Cadena Ser logra que más de 200 personas donen sangre por primera vez desde 2007

 

 

Des de 2007 Cadena Ser aconsegueix 2.500 unitats de sang i més de 200 persones donaven per primera vegada.

• Bojos per València s'emetrà en directe des del Saló Noble de l'Ateneu Mercantil de València.

València (04.12.19). El pròxim 4 de desembre dimecres torna la campanya de donació de sang amb sabor més nadalenc. El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) i Cadena Ser celebren la tradicional marató de donació amb la inestimable col·laboració d'Ateneu Mercantil de València que cedeix les seues instal·lacions per a l'extracció. El personal sanitari del CTCV desplegarà tots els seus mitjans en el Saló Noble i romandrà de 9.30 a 21 hores atesos els donants. A més, el programa "Locos por Valencia" dirigit per Arturo Blai i Amadeo Salvador s'emetrà des del mateix Saló i es podrà gaudir en directe de locutors i convidats. La tertúlia aconseguirà sensibilitzar i animar a la donació i a més s'emetran tascons anunciant la campanya per a aconseguir un alt nombre de donacions i de conscienciació social.

Tots els donants rebran descomptes dels Cines ABC... i el CTCV oferirà un record de la donació, es pretén premiar el gest solidari del donant. A més el circ Raluy Legacy premiarà la solidaritat dels donants entregant-los una entrada doble gratuïta per al seu espectacle. Fins a acabar existències.

Sense l'altruisme de tots els voluntaris que col·laboren seria impossible superar la demanda dels hospitals que cada dia necessiten 650 unitats de sang per a atendre les necessitats dels malalts.

La sang no es pot fabricar, només es pot obtindre si algú la dona. Sense la sang el nostre cos no pot transportar l'oxigen, els aliments i l'energia. Els productes derivats de la sang s'utilitzen per al tractament de diferents malalties, com l'anèmia, leucèmia, hemofília, falta de defenses… també s'utilitza en el tractament de malalts de càncer, davant hemorràgies, en l'elaboració de medicaments i altres actes mèdics com a trasplantaments i intervencions quirúrgiques. La responsabilitat és de tota la societat perquè tots podem necessitar-la en alguna ocasió.

 

 

Dades

 

Des de 2007 s'han presentat a donar 2829 persones el que han suposat 2.540 unitats efectives gràcies a aquesta campanya, una xifra que continuarà creixent amb els anys. L'anterior edició va rebre a més de 200 donants, la majoria habituals però també va tindre la satisfacció de rebre a 8 persones noves amb les quals comptar en altres ocasions. Campanyes tan mediàtiques com aquesta són imprescindibles per a aconseguir la presència social adequada i convéncer cada vegada a més gent de la necessitat i la importància de la donació.