Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

INFORMACIÓ COVID-19

 

 

T' INTERESSA

 

 

Notícies

« Ves enrere

El Centro de Transfusión instala 214 puntos de donación de sangre en zonas turísticas.

 
 
  • Estan operatius durant juliol i agost en platges, càmpings i zones rurals

  • L'estiu passat van ser necessàries 26.386 unitats de sang per a atendre les necessitats hospitalàries

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) ha habilitat en enclavaments turístics un total de 214 punts de donació de sang que estaran operatius durant juliol i agost. Els hospitals valencians van necessitar 26.386 unitats de sang per a atendre pacients en el mateix període de 2019.

 

Durant la crisi sanitària, les persones donants han mostrat "un comportament exemplar i valent" i, de cara a la temporada estival, les necessitats de sang persisteixen. "Les vacances són un bon moment per a decidir-se, es té més temps per a un mateix i també per als altres. A més, després de donar, la satisfacció és immensa", ha comentat la directora del CTCV, Cristina Arbona.

 

Per a facilitar les donacions de sang, durant els mesos de juliol i agost, el CTCV ha habilitat 214 punts de donació en zones turístiques de les tres províncies valencianes (platges, càmpings i poblacions de turisme rural). Aquests punts se sumen als ja habituals, en els quals les previsions de donació augmenten en algunes localitats degut l'afluència d'estiuejants.

 

La donació de sang es realitza sempre de manera segura. El personal sanitari està dotat de EPIs (màscara quirúrgica, guants i uniforme de treball) i els punts de donació compten amb gel hidro-alcohólic per a higiene de mans.

 

A més, se segueixen estrictes mesures de seguretat tant per a treballadors com per a donants: Es manté el distanciament entre lliteres i en les diferents etapes del circuit de donació, i s'empren guants d'un sol ús amb cada donant.

 

No s'ha d'acudir a donar sang si es tenen, o s'han tingut, afeccions respiratòries o febre en les últimes dues setmanes. Tampoc es pot donar si la persona està en aïllament o ha estat amb algú afectat per COVID19. Igualment, es recomana no donar si s'ha viatjat a un país de risc en l'últim mes.

 

En la web (centro-transfusion.san.gva.es) es poden trobar els punts de donació habilitats en tota la Comunitat.

 

Campanya d'estiu 2019

 

L'any passat, entre l'1 de juliol i el 31 d'agost, es van registrar 26.386 donacions que van servir per a atendre les necessitats dels hospitals de la Comunitat.

 

Per províncies, a Alacant, es van obtindre 9.322 unitats; a Castelló, 2.500 i a València, 14.564. Aquestes xifres han servit de base per a dissenyar el pla estival per a 2020.

 

Balanç del primer semestre de 2020

 

Durant el primer semestre d'enguany, s'han obtingut 80.419 unitats de sang. Per províncies, s'han recollit 28.599 a Alacant, 8.452 a Castelló i 43.368 a València.

 

A més, un total de 8.349 persones s'han incorporat com a noves donants. Per províncies, 4.511 a València, 800 a Castelló i 3.038 a Alacant.

 

Aquestes xifres han permés mantindre el servei, fins i tot durant l'estat d'alarma i les subsegüents restriccions de mobilitat, i els hemoderivats han cobert puntualment les necessitats dels pacients de la Comunitat.