Punts de donació de sang Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

T' INTERESSA T' INTERESSA

 

 

Notícies Notícies

« Ves enrere

El Centro de Transfusión celebra el Día Mundial del Donante de Sangre el 14 de junio.

 

 

Conselleria Sanitat Universal i Salut Pública

 

• Durant l'any passat es va aconseguir que 18.827 persones es comprometeren amb la donació de sang

• Durant tota la setmana es realitzen donacions especials en les tres províncies de la Comunitat

 

    València (14-06-19).- Quasi a meitat d'any el Centre de Transfusió ha obtingut un total de 72.754 unitats de sang entre les tres províncies. En concret, 41.146 unitats a València, a Alacant 24.028 i a Castelló 7.580 unitats. Són dades molt positives que posen en relleu l'altruisme i generositat de la societat valenciana. Durant els primers 5 mesos de l'any, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana ja ha registrat a més de 8.682 persones que s'han acostat a donar sang per primera vegada, complint així amb un dels objectius fonamentals del centre que és la captació de donants nous.

El 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang i enguany el lema és "Sang segura per a tots".  L'OMS transmet que el lema té per objecte encoratjar a més persones a tot el món a convertir-se en donants i a fer donacions regulars per a establir un subministrament de sang sostenible que permeta atendre les necessitats de transfusió de tots els pacients.

A més la OMS també indica que "són una crida a l'acció perquè tots els governs, les autoritats nacionals de salut i els serveis nacionals de sang proporcionen recursos adequats i establisquen sistemes i infraestructures per a augmentar   la recol·lecció de sang de donants voluntaris, no remunerats i habituals; proporcionar atenció de qualitat als donants; promoure i aplicar un ús clínic adequat de la sang, i implantar sistemes de supervisió i vigilància de la cadena completa de transfusió sanguínia." El país amfitrió de l'esdeveniment del Dia Mundial del Donant de Sang 2019 és Ruanda i l'esdeveniment mundial se celebrarà a Kigali el 14 de juny.

Un total de 168.362 unitats de sang registrades

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) va finalitzar l'exercici de 2018 amb un total de 168.362 unitats de sang registrades. Per províncies s'han obtingut 94.471 unitats a València, 16.981 a Castelló i 56.910 a Alacant. Per a aconseguir aquest nombre d'unitats el CTCV ha efectuat 4.694 eixides amb els equips mòbils (2.406 a València, 1.844 a Alacant i 444 a Castelló), a més dels punts fixos d'extracció habituals. Les dades sobre el nombre de donacions són molt semblants a l'anterior any. Amb això s'han cobert les necessitats dels hospitals en tot moment

El perfil del donant de la Comunitat, segons les dades de l'any anterior, revela que el 57%del total de donacions procedeixen de donants homes enfront d'un 43% donants dones (els homes poden donar 4 vegades cada 12 mesos i les dones 3 vegades cada 12 mesos). Quant a l'edat, tenim el 33% de 18 a 35 anys, 27% de 36 a 45 anys i el 40% de 46 a 65 anys. Els grups sanguinis més freqüents són lA+ (35%) i O+ (36%) amb una distribució igual a la població general.

L'objectiu diari del Centre és aconseguir que les donacions es realitzen com un acte quotidià, habitual en la vida dels ciutadans i posicionar al donant com a valor indiscutible en la societat. Hui és un gran dia per a decidir ser donant de sang. Com més gran siga la base de donants amb menor esforç es cobreixen les necessitats i més solidària es converteix una Comunitat. La nostra base de donants activa s'acosta als 600.000 donants, gràcies a la solidaritat i l'altruisme dels valencians.

Campanyes especials

València

Es van realitzar campanyes extraordinàries de donació especials en el Centre Comercial El Saler, la setmana del 10 al 15 de juny; també a la Ciutat de les Arts i les Ciències el dia 14 de juny i en el Centre Comercial la Vital, a Gandia del 13 al 15 de juny. El  dia 11 de juny es va celebrar el lliurament de premis de dibuix del programa Educatiu "Missatgers Solidaris" fermall final de les accions que es desenvolupen en col·legis de sensibilització i coneixement de la donació de sang durant tot el curs.

La Mitja Marató i Marató València Trinidad Alfonso EDP han organitzat al costat del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana i el Centre Comercial El Saler, una jornada de donació de sang coincidint amb el ‘Dia Mundial del Donant de Sang'.Les millors carreres d'Espanya i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana han triat el 14 de juny per a convocar als corredors i convidar-los a donar amb el compromís de salvar vides. Aquesta acció no hauria sigut possible sense la col·laboració del Centre Comercial El Saler que cedeix el seu espai en la Plaça Central per a acollir aquesta iniciativa. La cita solidària anirà recolzada d'un acte promocional a les 12h. al qual assistiran: Paco Borao, president d'SD Correcaminos; Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso; Cristina Arbona, directora del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, acompanyada per la Directora d'infermeria, Teresa Atienza i pel Cap de Servei de hemodonació, el Dr. Roberto Roig, rebuts per Isabel Picazo, gerent del Centre Comercial El Saler. Tots ells es dirigiran als voluntaris allí presents per a agrair el seu gest i animaran a la societat a donar sang.

A més, Fartons Polo realitza una col·laboració amb el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana i regala orxata de la marca en alguns punts de donació.

A més

Alacant

El dimarts 11 de juny es va realitzar la tradicional marató il·licitana al costat de la Federació Gestora de Festejos Populars d'Elx. La marató compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Elx i de l'Hospital General Universitari d'Elx. El divendres 14 de juny, se celebra a la ciutat d'Alacant la II edició de Marató "Practica el *Doning", que té lloc en les instal·lacions del Museu *Marq; i a Dénia, es realitza la III edició "dona amb molt de gust" a l'hospital *HLA Sant Carles. En totes dues donacions s'ofereix un entrepà elaborat pel televisiu xef Pepe Rodríguez.

I el diumenge 16 de juny, dins de l'entorn del Dia Mundial del Donant de Sang, se celebrarà la Marató Cadena SER en la localitat d'Elda.

Castelló 

El divendres 14 de juny, donació extraordinària amb l'Empresa *HUHTAMAKI, a la vesprada, campanya especial en la Plaça del Fanal, en el mateix centre de la ciutat.