Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

NOVETATS

Inscripció per a matrones.

 

 

 

INFORMACIÓ COVID-19

 

 

Descarrega la APP Covid

 

T' INTERESSA

Descarrega la APP covid

 

 

Notícies

« Ves enrere

Ahora más que nunca, campaña de donación de sangre “Gandía Solidaria”

 

 

Gandia (14/11/2020).- El pròxim dia 14 de novembre dissabte se celebrarà l'acostumada campanya especial de donació de sang "Gandia Solidària". Un equip del Centre de Transfusió es desplaçarà fins a aquesta localitat per a atendre a tots els donants que acudisquen a donar a l'Ajuntament de 9.30 a 13.30 i de 16.30 a 20 h.

Des de l'any 2006 que es va efectuar la primera campanya s'han obtingut 2.262 unitats de sang, 264 corresponen a donants nous. L'any passat es van presentar a donar aproximadament 200 voluntaris. De les 15 edicions pot ser que aquesta siga una de les més especials per les circumstàncies que ens envolten, es pot afirma que el coronavirus no frenarà la solidaritat dels veïns de Gandia i una vegada més s'aconseguirà un gran èxit.

Gandia és una població molt solidària i el Centre de Transfusió realitza unes  48 campanyes de donació en diferents emplaçaments, l'IES, Centre de Salut, Mancomunitat, la Platja, el Grau i la Universitat. 

L'any passat, en 2019, es van aconseguir 2.708 unitats i 254 nous donants. Aquests resultats han donat un índex de donació del 44 per mil habitants per damunt de la  seua Comarca La Safor que té  un 32 per mil.

A punt d'acabar 2020 s'han recollit prop de 2.000 unitats i 162 donants nous. Es tracta d'una xifra important tenint en compte la greu crisi sanitària que s'ha produït pel virus SARS Covid 2019. 

El Centre de Transfusió vol destacar la solidària col·laboració de l'Ajuntament de Gandia que en els moments més delicats es va oferir sempre i va obrir les seues portes a la donació, perquè els veïns continuaren acudint a la seua cita de manera segura i còmoda. Gràcies a la seua actitud els pacients han rebut de manera puntual la sang o hemoderivats que han necessitat fins i tot en aquest temps de pandèmia.

Es necessiten més de 650 unitats diàries per a proveir els hospitals de la nostra Comunitat, "és a dir, tots els dies la sanitat confia i el Centre de Trasfusió s'esforça per a aconseguir que 650 ciutadans es consciencien i s'acosten a donar sang".

Tots els dies de l'any, a cada minut s'administra sang o un derivat. Una sang que no es pot fabricar: l'única manera d'obtindre-la és mitjançant la donació solidària, voluntària i altruista. 

Els requisits per a ser donant són molt senzills, i pràcticament totes les persones poden ser donants de sang. Tan sols cal tindre entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, amb estat de salut normal. Les dones poden donar fins a 3 vegades a l'any i els homes 4.