Punts de donació de sang Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

T' INTERESSA T' INTERESSA

 

 

Notícies Notícies

« Ves enrere

10 años celebrando la campaña de donación de sangre “Promotor Universitario” en el Politécnico.

 

 

 

· El Centre de Transfusió i la Universitat Politècnica acullen enguany la campanya "Un match x una vida" de la *ONT, i la Fundació Josep Carreras per a fer-se donant de medul·la òssia.

· El promotor universitari que aconseguisca atraure més donants rebrà una dessuadora de la Universitat

 

València (20.11.19). Hui se celebra a la casa de l'Alumne el dia del promotor universitari de donació de sang i de forma especial, la col·laboració amb l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) i la Fundació José Carreras, amb una campanya informativa i de captació de donants de medul·la òssia

Fa 10 anys es va posar en marxa el projecte del "Promotor Universitari" que consisteix a involucrar als alumnes en la tasca de sensibilitzar als seus propis companys de la importància de la donació de sang. Per a això es creen grups de treball que reben xarrades formatives de personal del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV). El dia de la donació han de posar a prova la seua capacitat de transmetre el missatge els alumnes es converteixen en promotors de la donació de sang. La universitat concedeix un crèdit cada 30 hores per adherir-se a aquest programa solidari que permet amplificar la importància de la donació entre els estudiants per a proveir les necessitats hemoteràpiques dels hospitals valencians.

Un equip del Centre de transfusió situat en l'Hall de la Casa de l'Alumne de 9.30 a 14.15 i de 15.30 a 21 h. atendrà a tots els voluntaris que vulguen col·laborar amb la seua donació de sang i també podran inscriure's en el Registre Espanyol de medul·la òssia (REDMO).

L'acte promocional està previst per a les 13 hores. Acudiran per part de Conselleria de Sanitat, la directora general d'assistència sanitària, Maria Amparo García Layunta, de la Universitat Politéctica, José Luis Cueto Lominchar Vicerector d'Alumnat, Cultura i Esport, al costat de Cristina Arbona Castany, directora del Centre de Transfusió i Teresa Atienza, directora d'infermeria. Coneixeran als voluntaris i donants a la Casa de l'Alumne i animaren la donació a més d'agrair el gest solidari.

 

Històric Campaña Promotor Universitari

 

Des de l'any 2009, que iniciem aquesta campanya, més de 2000 voluntaris han passat a formar part de la base de donants de sang de la Comunitat Valenciana, i la meitat van ser estudiants que es van animar a donar per primera vegada amb aquesta iniciativa. És la dada que confirma l'èxit de l'acció des del seu començament.

L'any passat es van presentar 200 alumnes a donar sang i s'esperen els mateixos bons resultats per a aquesta jornada.

 

Campaña "Un *match x una vida"

 

Com esmentàvem anteriorment i en col·laboració conjunta amb el CTCV coincideix amb el dia del "Promotor Universitari" la campanya "Un match x una vida" que es va presentar el passat 21 de setembre i s'emmarca dins del Pla Nacional de Medul·la Òssia (PNMO). Es tracta d'una iniciativa conjunta de la ONT, de les Comunitats Autònomes i de la Fundació Josep Carreras, aprovada per la Comissió de Trasplantaments del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Està dissenyada per a atraure l'atenció dels donants potencials més joves, de 18 i 40 anys, especialment homes, i aconseguir un mínim de 500.000 donants l'any 2022, en línia amb els objectius del PNMO.

El lema triat - ‘Un match x una vida'- parteix d'una analogia sobre l'ús d'aplicacions per a buscar parella i les dificultats per a trobar l'adequada. Com s'explica en la informació que es facilitarà als interessats, la probabilitat de trobar un donant de medul·la no familiar compatible a tot el món és d'1 entre 4.000.

A més de l'estand informatiu que estarà situat al costat de la casa de l'Alumne de la Universitat Politècnica, la campanya també inclou materials audiovisuals, que es difonen a través de les xarxes socials i una pàgina web creada específicament per a la campanya: www.unmatchxunavida.com.

A més, sota l'eslògan "Balla i dona en l'esdeveniment que pot canviar-te la vida" diverses empreses dedicades a la indústria musical i a l'oci a la ciutat de València, han aconseguit reunir a destacats artistes de l'escena nacional entorn a un esdeveniment musical gratuït, que es durà a terme aqueix dia, de 17.00h a 20.00h a la casa de l'Alumne de la Universitat Politècnica. Comptarà amb les actuacions en directe de la cantant xilena Soledad Vélez, el músic Pau Roca(component de l'Habitació Roja) al costat de Pablo Maronda, i dels incombustibles Muéveloreina en format reduït amb el seu projecte Muevelocumbia. La música serà una constant durant aqueixes 3 hores amb la presència de diversos dj's destacats: Llei DJ, un dels màxims exponents nacionals de la música de ball de la nostra ciutat compartirà cabina amb Giorgio Bonetti, Sergio Falomir, Ella Punxa Sola, Guerrilla Xhen, i Saizer.

 

Donació Medul·la Òssia

 

Actualment ens trobem en la 3a fase del PNMO que va posar en marxa la ONT en el 2012. Des de llavors, el nombre de donants inscrits en el REDMO (registre espanyol de donants) s'ha multiplicat per 4 (en passar de 107.000 a més de 400.000) i les donacions efectives han augmentat en un 477% (en passar de 35 en 2012 a 201 en 2018).

Entre els objectius del pla en la seua última fase, aquesta la seua optimització mitjançant el seu rejoveniment, limitant l'edat dels donants nous a 40 anys, i millorant la qualitat del tipaje genètic d'aquests, perquè la seua visibilitat dins del registre siga més efectiva. També s'ha comprovat que el nombre de dones (67%) supera als homes, per això un dels objectius d'aquesta última fase és el d'aconseguir un percentatge major d'homes que continuen sumant-se al registre. Un altre dels reptes tracta de millorar l'autosuficiència espanyola del registre arribant al 35% en acabar 2022 ja que és més senzill trobar alta compatibilitat entre membres d'un mateix país i per descomptat més eficaç econòmicament.